SALUS Micro a talajoltó termékcsalád

A SALUS Micro talajoltó több mikroorganizmus- és gombafajt tartalmaz, melyek cellulóz- és ligninbontó képességüknél fogva hatékonyan bontják el a betakarítás után visszamaradt szár- és gyökérmaradványokat. Javítják a talaj szerkezetét, és jelentős mennyiségű tápanyagot, főképp nitrogént és káliumot és mikroelemeket szolgáltatnak a talajnak. A levegő nitrogénjét megkötik, a foszfort oldhatóvá és felvehetővé teszik, valamint növekedésserkentő anyagokat állítanak elő a növény számára. Az oldat Trichoderma gombatörzseket is tartalmaz.

A szár és gyökérmaradvány elbontásával a szklerotinia és fuzárium áttelelését nehezíti, ezért a SALUS Micro használata a szklerotínia és fuzárium fertőzés veszélyt csökkenti.

A természetes tápanyag

A SALUS Micro talajoltó több mikroorganizmus- és gombafajt tartalmaz, melyek cellulóz- és ligninbontó képességüknél fogva hatékonyan bontják el a betakarítás után visszamaradt szár- és gyökérmaradványokat.

Javítják a talaj szerkezetét, és jelentős mennyiségű tápanyagot, főképp nitrogént és káliumot szolgáltatnak a talajnak. A levegő nitrogénjét megkötik, a foszfort oldhatóvá és felvehetővé teszik, valamint növekedésserkentő anyagokat állítanak elő a növény számára.

Az oldat Trichoderma gombatörzseket is tartalmaz.

AKG-BAN HASZNÁLHATÓ, TÁMOGATOTT TERMÉK!

A SALUS Micro használata miért jó…
…a gazdának?…a növénynek?…a talajnak?
gyorsítja a tápanyag-utánpótlástnöveli a növényvédelmi kezelések hatékonyságátcsökken a kimosódás, tápelemek kötődése,
csökkenti a termelési költségeketcsökkenti a kórokozók és fertőzések áttelelési esélyeitezáltal javul a tápelemfelvétel hatékonysága
javítja a talaj minőségétgyorsítja a növekedést és a növény gyökérzetének kolonizálásátcsökken a felhasznált műtrágya talajsavanyító, talajéletet degradáló hatása
komplex összetételű termékjavul a talaj tápanyagkörforgása
Hogyan hat?
a fitohormonokkal történő támogatásért felela talajban lévő gyökér- és szármaradványok lebontásáért felel cellulóz- és ligninbontó enzimek által

stimulálja a növény immunrendszerét
nitrogént köt meg
elősegíti a foszfor feltárását
javítja a talaj szerkezetét

Az alábbi infografika és videó jól szemlélteti a SALUS Micro baktérium- és gombaösszetevőinek működését a talajban. A képre kattintva az infografikát letöltheti nagyobb méretben, PDF formátumban is!

Látható tehát, hogy egyrészt közvetlenül támogatjuk a növényt, másrészt általánosságban is segítjük a talajélet felpezsdülését és helyreállását.

Felhasználása

A SALUS Micro valamennyi növényi kultúrában, hagyományos és ökológiailag ellenőrzött gazdálkodásban is alkalmazható. A kétkomponensű készítmény baktériumkomponensből és gombakomponensből áll.

  • A javasolt dózis 2től 4 liter baktérium +1 liter gomba liter/ha.
  • A két komponenst közvetlenül felhasználás előtt szükséges alaposan összekeverve homogenizálni.
  • A SALUS Micro talajoltóanyagot vízzel hígítva kell kijuttatni
  • A SALUS Micro oltóanyag hektáronkénti mennyisége 1-2 literrel növelhető enyhén savas talaj pH esetében.

Kijuttatás

A baktériumokkal és gombákkal dúsított talajoltót szántóföldi permetezővel, vagy a cégünk által forgalmazott speciális, azonnali bedolgozást biztosító talajpermetezővel javasolt kijuttatni, majd ezt követően a talajba beforgatni. Érdemes a folyamatot szélcsendes, nem túl forró napszakban végezni.

Szántóföldi permetezővel:

  • 1 hektárra a 2 (- 4) SALUS Micro baktérium + 1 liter SALUS Micro gomba oltóanyag összekeverve
  • legalább 200 liter vízben feloldva kell kijuttatni
  • a kijuttatás után minél hamarabb beforgatni a talajba

A kijuttatáshoz javasolt körülmények

  • Szélcsendes időben, 10-20 ˚C léghőmérsékletnél, erős napsütéstől mentes időszakban permetezzünk.
  • Előnyös, ha a kipermetezett oldat nedves talajra kerül. Minél előbb, lehetőség szerint a kijuttatással egy menetben, de legfeljebb 24 órán belül forgassuk be a talajba.
  • A készítmény hatása legjobban az 5,5-7,0 talaj pH tartományban érvényesül.

Eltarthatóság

Eredeti, zárt csomagolásban 6 hónapig.
Száraz, fedett, legfeljebb 5 ˚C hőmérsékletű helyen tárolandó!

Akármennyire nehéz időben beilleszteni a talaj kezelést az agrotechnikai folyamatok közé, a növényi élet a talaj élet felpezsdítésével kezdődik. Erről szól ez az 50 perc. A mérgezett földről.

https://www.youtube.com/watch?v=i61OHaVRhiw